8 روش کاربردی برای درمان بواسیر
بسیاری از افراد به دلیل مزمن بودن بیماری برای درمان بواسیر از روش های درمان خانگی استفاده می کنند. برخی نیز روش های درمان بواسیر در طب سنتی را به کار می گیرند. البته کارآمدی این روش ها در درمان بواسیر قابل انکار نیست اما بهتر است از آن ها بیشتر در پیشگیری از بیماری استفاده شود. برخی از این روش ها مثل افزایش تحرک، پرهیز از نشستن یا ایستادن زیاد، افزایش مصرف فیبر، استفاده از پمادهای گیاهی، حمام آب گرم و استفاده از یخ بر روی موضع برای تسکین خارش در درمان بواسیر موثر شناخته شده اند.
ممکن است لازم باشد فرد برای درمان بواسیر یک روز به طور کامل دراز بکشد تا از فشار بر ناحیه ی مقعد کم شود. در درمان های پزشکی جدید نیز از روش های قدم به قدم با هدف کاهش علائم و پیش گیری از حاد تر شدن بیماری استفاده می شود. نوع درمان بواسیر به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد. این درمان ها در اکثر موارد به صورت قرص، شیاف یا پماد موضعی برای افراد مبتلا تجویز می شوند. در موارد حاد تر درمان بواسیر به رو جراحی انجام می شود.
این بیماری درجات مختلفی دارد که به ترتیب از نوع یک تا چهار از کم خطر ترین تا پرخطر ترین ادامه می یابد. شناخت این درجات برای درمان بواسیر و انتخاب روش بهبود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. میزان شدت هموروئید را میتوان به صورت زیر درجه بندی کرد:
درجه 1: بدون افتادگی
درجه 2: پرولاپسی که با گذشت زمان از بین می رود.
درجه 3: پرولاپس یا زائده ای که میتوانید آن را با دست به داخل مقعد برگردانید.
درجه 4: افتادگی یا زائده ای که نمی توانید به آن فشار وارد کنید زیرا باعث درد شما می شود.